donderdag 20 januari 2011

Happy family-boat in T en T



Op 6 januari is het dan eindelijk zover;een gelukkig weerzien met Soetie en Pieter.Zij zullen samen met Maarten en wij, 12 dagen meevaren in Trinidad en Tobago.Het ontvangst wordt al direct bezegeld met een lekkere mango-punch en locale happekes.Héééééééél gezellig!
De eerste dag ankeren we in Chacachacare;een desolaat eiland bij Trinidad maar wel puur natuur.Dan varen we naar Scotlandbay waar we onze eerste 'turtle'spotten bij het snorkelen.De volgende ochtend vertrekken we terug naar Tobago maar vorderen heel traag omwille van tegenstroom (4 knopen)en tegenwind, vermits we nu tegen de tradewinds varen.We krijgen wel het gezelschap van dolfijntjes en een 'brown boogy bird' (soort Jan van Gent).Om 22u ankeren we vlotjes in de Store bay bij Pigeon Point.Mooi maar toeristisch.Dan verder naar Castara bay;prachtige baai met mooie huisjes op de bergflank omgeven door een prachtige natuur.We wandelen naar de plaatselijke waterval en zwemmen in het verfrissende water.'s Avonds genieten we van een live optreden van een Steel Pan Band en African Drums,vergezeld van een gezonde vruchtenpunch à volonté en een heerlijke sunset om u tegen te zeggen.Met andere woorden,een top avond!
Na 2 dagen varen we naar Charlotteville en ankeren we in de Pirates Bay .Hier moeten we ons inklaren en bij het weggaan ook weer uitklaren.
In deze baai is het heerlijk om te snorkelen en we zien dan ook mooie vissen en enkele schildpadden,hé Pieter!
We besluiten om ook de oerwoud-wandeling aan te gaan naar Pigeon-Peak,de hoogste top van Tobago.Op handen en voeten en soms al zittend en glijdend lukt het ons toch om dit avontuur tot een goed einde te brengen.Onderweg 'ontmoeten' we een zwart-gele slang van 2 meter,zeer ijverige grote mieren en allerlei vogels.Ook de planten en bomen zijn heel indrukwekkend.
Dan moeten we helaas terug richting Trinidad van waaruit onze gasten vertrekken;Maarten naar Costa Rica en het koppeltje naar thuisbasis Leuven.
Het was superplezant en volgend jaar doen we dit zeker opnieuw maar dan wel ergens anders......
Momenteel zijn we dus terug met zijn tweetjes maar dat heeft ook wel zijn charmes.Na 4 dagen op het droge in Peaks-Marina (o.v.karweien zoals nieuwe anti-fouling op de rompen)in Trinidad vertrekken we morgen naar Los Testigos ,een eiland bij Venezuela,en verder via Isla Marguarita en de ABC eilanden naar Cartagena (Colombia)waar we op 2O februari het gezelschap krijgen van Jean.
Kortom, niet tegenstaande wat oorproblemen, veel muggebeten , zweet- en regendruppels gaat alles naar wens. We zijn de vijfduizend mijl gepasseerd en zes maanden of een vierde van onze beschikbare tijd onderweg. We beseffen ten volle dat we gelukzakken zijn. Hete groetjes aan iedereen!

1 opmerking:

  1. hallo Steven en Caren, we zitten nog altijd in jullie kielzog, figuurlijk dan via de blog, en genieten mee van al (benijden jullie een beetje) jullie avonturen. vele dikke knuffels vanuit Rumbeke, Karl en caroline

    BeantwoordenVerwijderen