zaterdag 31 juli 2010

Op 24 juli vertrokken Karin en ik , zoals beloofd stiekem 's ochtends vroeg.

Eerste vaartocht voorzien rechtstreeeks naar Isle of Wight , werd Dover. De meteoman slaagde er niet in om zijn voorspelling op te leggen aan Zeus, dus het bleef westenwind (dus pal op kop, toenemend tot 6 bft) . Het spijt me voor m'n engelse vrienden, maar daar moet je dus niet zijn. Ten voordele van de economie, zullen politiekers gezegd hebben, is dat dorp in twee gesneden door een grote baan in functie van de overzetten en voor de rest fish en chips, de geur alleen al.

Na nieuwe voorspellingen, de noorderwind zou en moest er komen, opnieuw westwaarts vertrokken. Echter hetzelfde verhaal , wind pal west, nu continu zes. Karin vindt dit niet leuk, maar met een nachtje doorzeilen bereikten we de Solent en vaarden we de Newtown River op, juist naast Cowes. Onvoorstelbaar rustig, prachtig om liggen en een voorbeeld voor de veelal kortzichtige vlaamse milieuextremist. Midden in de natuur, ligplaatsen aan moorings zijn niet echt goedkoop, maar je betaalt mee en geniet voor en van de natuur. Door twee dagen telkens zes uur te stappen hielden we onze bloedsomloop op peil. Vandaar vertrokken naar Studland bay, net uit de Solent westwaarts uiteraard. We proberen dus, tegen mijn eigen winkel in, steeds ankerplaatsen te zoeken, teneinde het financieel draagbaar te maken. Twee nachten geankerd zonder problemen ,een hond gered die van de kliffen viel en genoten van een dropoefening , waar de Army een zodiac van uit een grote vlieger uit de lucht liet droppen, perfect 200 meter naast de White Wizard. Die het, hout vasthouden, voortreffelijk doet in zwaar weer, wat we natuurlijk al wisten. (weet natuurlijk niet hou zij zou reageren moest de zodiac op haar was gevallen ) Tot op vandaag ook nergens nog stroom moeten nemen, die drie zonnepanelen, goed voor 10 amp samen, zijn een echte aanrader.

Van Studland bay, gisteren, prachtig kunnen zeilen, redelijk scherp, doch met opnieuw een zes en de stroom mee , een droom. Liggen nu in Weymouth, gisteren geankerd in Portland bay, daar waar ze in 2012 de zeilnummers van de O.S. zullen organiseren, maar weinig beschut. Tevens schoot de warmwaterleiding af met wat stress als gevolg, maar de handyman kon dit vliegensvlug herstellen.

We zijn exact een week weg, hebben het weer niet echt mee, maar zijn nog steeds gelukkig samen : waar het nooit waait, kom je niet vooruit !

1 opmerking:

  1. beste Karen en Steven, we volgen jullie op de voet(maar wel via pc , anders zou het te nat worden hé); we kijken al uit naar het volgend verslag van jullie avontuur. vele groetjes en een dikke knuffel van Karl en Caroline

    BeantwoordenVerwijderen