vrijdag 13 augustus 2010

Vrijdag de dertiende ?

Ondanks de datum, alles kits hier. Liggen nu in Fowey aan de zuid west kust van Engeland. Varen vandaag nog naar klein haventje in de buurt om daarna door te steken naar Falmouth. Vriend Eric Van Laere stapt daar dan aan boord voor de oversteek naar Laredo, Spanje midden in de golf van Biskaje . Keizer Karel moet daar in 1552 gestrand zijn toen hij vertrok vanuit Vlaanderen met zijn schip. De burgemeester van Laredo vroeg me enige tijd geleden om iets samen met Nieuwpoort en Gent te doen hierrond. Vandaar.
In Falmouth zal Karin (op vraag van een naamgenote) deze blog aanvullen. Weer zit niet echt mee, maar dat komt wel!
Tot binnenkort

2 opmerkingen:

  1. Hallo Steven en Karin,
    Wij zijn net terug van een zeiltrip naar London samen met de Lenny. Wij waren opstappers bij Silverco. De weergoden waren ons ook niet goed gezind maar geen nood we zijn veilig en wel terug. Als Dover niet veel meer te bieden heeft, is Ramsgate nog erger, het is zelfs een getijde haven geworden ! Veel succes bij de oversteek van de Golf.
    Groetjes, Filip en Geneviève

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Steven en Karin,

    We zijn net terug van ons reisje naar de Solent en kunnen jullie verhaal van Newtown River enkel maar beamen. Prachtig plaatsje om te ankeren. Spijtig genoeg was het van daar voor ons weer huiswaarts. We wensen jullie heel veel succes en blijven zeker alles volgen.
    Groeten Yves en Birgit ( Nu Sea-time vorig jaar nog boot de Soetkin)

    BeantwoordenVerwijderen