maandag 27 september 2010

Camarinas Porto




Hier zijn we dan weer. Camarinas lostte echt alle verwachtingen in, de havenmeester en het clubhuis waren nog steeds zo gezellig als vroeger en ook het dorpje had zijn oude charme nog niet verloren. Onze vlag, afgegeven in september 2006 pronkt fier in het kantoortje van de havenmeester. Onze nieuwe clubvlag prijkt nu ook in het clubrestaurant. Minpuntje was de aanhoudende sterke oostenwind waardoor wij niet konden ankeren. Na drie dagen naar Ria de Muros, ankeren voor een strandje genaamd San Fransico Bay. We dachten nu gaan de Spanjaarden wel ver met hun Amerikanizering, maar heeft te maken met een Fransicaner klooster in het dorp, die er geen was. Ondertussen ook Finistère gerond. Na één nacht vertrokken naar Islas Cies, een eilandengroepje voor de baai van Vigo . Leek precies op een baai in de Caraïben . Prachtige stranden met dito wandelmogelijkheden. Een must voor de passeerder! Volgende vaart was er een van tien uur naar Povoa de Varzim, onze eerste haven in Portugal. Na twee maanden eerste douane controle, vriendelijke mevrouw met assistent , in gewone burgerkledij zoals dat heet. Misschien moeten ze bij ons, qua tijdspanne en kl hier een voorbeeld aan nemen! Povoa zelf is mooi, het ernaast gelegen Villa do Conde, zo mogelijk nog mooier. Een ganse dag fietsen, was alweer wat geleden, maar het ging nog ! Vermits we niets vonden in de meegebrachte vakliteratuur, zijn we dan toch maar de Douro opgevaren naar Porto. Een echte openbaring die stad. We kunnen iedereen aanraden om, op welke manier dan ook, eens naar Porto te reizen. Een van de mooiste steden die wij ooit al gezien hebben. Zeer authentiek, veel minder modern dan bvb Madrid of Lisabon.
Liggen hier midden in de stad aan een kaai en toch rustig. Zoals je kunt zien op de foto meegaand met de stroom.Trokken hiervoor drie dagen uit om morgen verder zuidwaarts af te zakken.



For our Scottish friends from Povoa : yes you can moor in the center of Porto, the captains of the tourist boats are very friendly and helpfull. Just be aware of the strong current on the river , long and strong ropes are necessary, but the beatifull village is more than worth some extra work. Have a safe sail!

3 opmerkingen:

  1. Hey karen & steven

    we lazen een paar posts geleden dat jullie zeer content zijn met de zonnepanelen.

    …Tot op vandaag ook nergens nog stroom moeten nemen, die drie zonnepanelen, goed voor 10 amp samen, zijn een echte aanrader.…

    We zijn daar zo trots op dat we 't op het eco sun power blog willen plaatsen.
    De vraag is, mag dat, en heb je eventueel een mooie foto van de zonnepanelen op jullie boot?

    antwoord en foto's zijn zeer welkom op info@ecosunpower.be

    sail on!

    kasper

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De baai van Vigo, daar waren we met onze Mus. (camperke) We vonden het een paradijs en keerden een jaar later nog eens terug.
    Vier wielen gaan sneller dan een kiel maar ooit hopen we tijd genoeg te hebben om met onze She Twins in de Ria's rond te hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo Karen en Steven, we genieten mee van jullie avonturen, en drinken er hier thuis alvast een goede porto op. verder behouden vaart, groetjes vanuit Roeselare.

    BeantwoordenVerwijderen