vrijdag 10 december 2010

Zijn ondertussen op de Kaapverdische eilanden beland. Onze Maarten, Ewald en Marc stapten aan boord in Las Palmas. Na zeven dagen varen, met prachtige sterrenhemels en vele zotte dolfijnen, bereikten we Sao Vicente , het voorlaatste eiland richting west. Ewald en Marc de vissers, vingen twee tot nadere kennis, onbekende vissen van meer dan een halve meter lang. Eén aten we op, de andere lieten we , weliswaar dronken, weer los. We vernamen namelijk dat je die beesten wat pure alcohol moet voeren opdat ze rustig zouden worden. Vermits we geen korte drank drinken tijdens het varen konden we deze daar aan spenderen, maar het maakt de vis niet goedkoper natuurlijk. Marc kopt de vliegende vissen van links naar rechts, ze vliegen gewoon op zijn hoofd. Nu Ewald: veel geleerd: in tegenstelling tot ons heeft alcohol een kalmerend effect op een vis aan de haak. Wat wijn in zijn muil en hij berust zich in de voorbereidingen tot in de pan; Steven is soms heel aangenaam als hij erop let en kan inderdaad niet stilzitten, de kaapverdische kappers kennen weinig van esthetica maar Marc die er nu net van terugkomt beseft het nog niet door de ferme klap van een vliegende vis tegen zijn kop. Blij ook dat Maarten en Karen het geolied team compleet maken. Marc nu: de afstand Las Palmas - Kaap Verden is 850M. Doordat de wind niet uit de juiste hoek waaide hebben we er 7 etmalen over gedaan i.p.v. de 5/6. Doch, door de goeie sfeer aan boord en éénmaal in het ritme van de zee, was zeker niet te lang. Een dag aan boord bestaat, uiteraard, uit wachtlopen. Elke wacht bestaat uit 2 uur en daarna 8 uur rust. Rust is aan boord van de White Wizard een relatief begrip. Elke dag wordt er gezorgd voor het verse dagelijks brood, lezen, zonnen, vissen en, niet onbelangrijk, de dagelijkse technische karweien die aan boord moeten gebeuren (dit toont aan dat een boot niet 100% ok moet zijn om een dergelijke te ondernemen).
Groetjes aan allen in België, ik denk aan jullie en als je ooit een tocht van dergelijk formaat wilt ondernemen... niet uitstellen.. nu doen!

2 opmerkingen:

  1. Zalige momenten voor jullie!De winterse koude in belgie doet ons watertanden.We wensen jullie een prettig kerst en een zalig 2011 in een ander continent.Sabine en ook Peter (Van Biervliet)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lees met plezier dat Teven soms aangenaam is!
    Kerstavond bij Jojo : veel te veel eten, veel te veel drinken en prachtige films en foto's bekijken van onze trip naar Madeira.
    Is Steven nu al allerter om een bijtende vis op te halen, want toen wast genen vetten?
    Merry Christmas aan jullie en de ganse bemanning

    BeantwoordenVerwijderen