dinsdag 30 november 2010

Tenerife- Las Palmas



Hola iedereen,
zoals wij reeds schreven;plannen zijn er om gewijzigd te worden;onze vaart van St.Miguel naar Gran Canaria verliep minder vlotjes dan gepland.Veel wind,woelige zee en daar aangekomen nergens plaats in de jachthavens om aan te meren.Daarom direct teruggekeerd naar St.Miguel na dringende telefoontjes om Stevens'vluchttickets en die van mijn 2 vriendinnen te wijzigen; Tenerife Sur i.p.v.Gran Canaria!Gelukkig is dit allemaal gelukt en heb ik enkele heerlijke dagen beleefd met Isabelle en Hilde.Leuk om nog eens alleen onder vrouwen te zijn!
Op 24 novmber doen we dan een tweede poging om in Gran Canaria binnen te geraken na telefonische reservatie.Port Mogan wordt onze eerste optie en blijkt een leuke omgeving te zijn (zie pizza foto).Gezellig stadje maar wel heel toeristisch.
Omdat de weerberichten voor de volgende dagen minder gunstig zijn en we niet echt beschermd liggen in deze jachthaven,besluiten we om na 2 dagen door te varen naar Las Palmas,de hoofdstad van Gran Canaria.
Ondertussen liggen we hier al enkele dagen en hebben vannacht een stormpje voelen passeren;ik heb in elk geval weinig geslapen!Steven beter, hij was naar de voetbalclash, tussen Barcelona en Madrid gaan kijken tussen enthousiaste Barcelona supporters.
Morgen verwachten we de rest van onze bemanning(waaronder onze Maarten!)en daarom hebben we gisteren en vandaag inkopen gedaan voor onze oversteek;eten en drank voorzien voor 5 mensen gedurende 4 weken.Dit is niet zo evident en je moet het dan ook nog een plaats geven op de boot!Maar het is gelukt en we zien er naar uit om met Maarten,Ewald en Mark dit avontuur aan te gaan.
Omdat het hier overdag nog altijd 30° is zijn wij niet echt in kerststemming,maar wij wensen jullie en alle vrienden en bekenden heel gezellige kerstdagen en een super gelukkig 2011!Hou jullie goed,zorg goed voor elkaar en tot volgend jaar.....
Dikke zoenen en knuffels van de bemanning!

2 opmerkingen:

  1. Karl, Philip, ons vader en mezelf, wensen jullie een goede oversteek,weinig storm en een goede windkracht.
    vele groetjes en dikke knuffels voor de komende feestdagen. Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Gelukzakken. Grtsen van Sinterklaas en Zwarte Piet.
    Een geweldige oversteek gewenst vanuit het bevroren Latem.
    Grts van Jan, Chantal, Sofie en Sam

    BeantwoordenVerwijderen